خانه / ویزای استرالیا / ویزای سرمایه گذاری استرالیا / همه چیز درباره ویزای استارتآپ استرالیا
ویزای استارتاپ استرالیا
Australian Startup Visa
ویزای استارتاپ استرالیا
اشتراکگذاری:
آخرین بهروزرسانی ۲۱ خرداد ۱۴۰۳
بهروزرسانی:۲۱ خرداد ۱۴۰۳
اگر کارآفرین یا موسس استارتآپی هستید که میخواهید کسبوکار خود را در استرالیا ایجاد کنید، احتمالا نام ویزای استارتاپ استرالیا را شنیدهاید.
این مسیر برای صاحبان مشاغلی که میخواهند با خانواده خود در استرالیا مستقر شوند، عالی است. چرا که این کشور سرزمین فرصتها است و هیچ محدودیتی برای موفقیت شما به عنوان صاحب یک کسبوکار وجود ندارد. اگر به دنبال ایجاد یک شرکت یا مهاجرت به استرالیا به عنوان مالک یک کسبوکار یا سرمایهگذار هستید، میتوانید از انواع ویزاهای کاری از جمله ویزای استارتاپ استرالیا استفاده کنید.
این ویزا تحت برنامه ویزای موقت نوآوری و سرمایهگذاری تجاری (زیرشاخه ویزای ۱۸۸ استرالیا) قرار میگیرد که برای ارتقای کارآفرینی و رشد اقتصادی در استرالیا طراحی شده است. ویزای استارتآپ استرالیا برای کارآفرینان فرصتی منحصر بهفرد به منظور ایجاد و توسعه سرمایهگذاریها فراهم میکند و همچنین یک مسیر بالقوه برای دریافت اقامت دائم استرالیا محسوب میشود.
ویزای کارآفرینی در یک کلام مخصوص موسسان شرکتهای استارتآپی خلاق یا متخصصانی است که میتوانند از مهارتها و تجربیات خود برای کمک به توسعه یک شرکت نوپا استفاده کنند؛ افرادی که میخواهند یک کسبوکار جدید استرالیایی راهاندازی کنند یا یک تجارت فعال در خارج از کشور را در این کشور گسترش بدهند یا با یک کسبوکار استرالیایی شریک شوند.
برای کارآفرینانی که مایل به اخذ اقامت دائم استرالیا هستند، دو مسیر برای کسب ویزا وجود دارد. اینکه برای ویزای زیرشاخه ۱۸۸E (ویزای کارآفرینی یا همان استارتآپ) و سپس انتقال آن به ویزای زیرشاخه ۸۸۸E اقدام کنید یا برای ویزای گلوبال تلنت (یا همان استعدادهای درخشان) درخواست بدهید.
ویزای ۱۸۸E به شما این اجازه را میدهد که تا ۵ سال در استرالیا بمانید. با این حال اگر ویزای ۱۸۸E خود را برای حداقل ۳ سال نگه داشتهاید و از تمام معیارهای لازم برای ویزای ۸۸۸E برخوردار باشید، میتوانید برای ویزای ۸۸۸E اقدام کنید. اگر درخواست شما تایید بشود، اقامت دائم استرالیا را دریافت خواهید کرد.
مزایای ویزای استارتاپ استرالیا
مهاجرت با ویزای استارتآپی استرالیا دو مزیت مهم دارد که میتواند آن را برای شما به گزینهای ایدهآل تبدیل کند. اول اینکه برای درخواست ویزای ۱۸۸E به توانایی مالی خاصی نیاز نیست. همچنین برای اخذ بسیاری از ویزاهای مهاجرتی استرالیا شما باید حداقل امتیاز ۶۵ را بر اساس فاکتورها و عوامل مختلف کسب کنید. اما هنگام درخواست ویزای کارآفرینی استرالیا به کسب این امتیاز نیازی ندارید. بنابراین به این ترتیب، دو مانع بسیار مهم و پیچیده از مقابلتان برداشته میشود.
هنگامی که دولت استرالیا ویزای زیر شاخه ۱۸۸E را به شما اعطا کند، نه تنها خود شما بلکه آن دسته از اعضای خانوادهتان که واجد شرایط باشند از مزایای کامل این ویزا برخوردار خواهند شد. در مجموع ویزای استارتآپ استرالیا مزایای قابل توجهی برای شما فراهم میآورد و به همین دلیل یک گزینه عالی برای شما محسوب میشود. در جدول زیر به برخی از مزایای این ویزا نگاهی انداختهایم:
جزییات | مزایا |
میتوانید تا ۵ سال در استرالیا ساکن باشید. | اقامت |
شما میتوانید اعضای واجد شرایط خانوادهتان (زیر ۲۳ سال) را با مزایایی مشابه خود به استرالیا بیاورید. | شامل اعضای خانواده |
شما و اعضای خانوادهتان میتوانید از مزایای کامل سیاست تامین اجتماعی استرالیا برخوردار شوید. | تامین اجتماعی |
میتوانید به کار و تحصیل در استرالیا بپردازید. | تحصیل و کار |
تا زمانی که ویزا معتبر است از امکان سفر به داخل و خارج از استرالیا برخوردار هستید. | اجازه ورود و خروج |
در صورت رعایت ضوابط لازم میتوانید برای ویزای دائمی درخواست بدهید. | سکونت دائم |
انتخاب مناسبترین راه برای مهاجرت به استرالیا، با توجه به شرایط شما
شرایط ویزای استارتاپ استرالیا (زیرشاخه ویزای ۱۸۸E)
شما باید برای درخواست ویزای ۱۸۸E کمتر از از ۵۵ سال سن داشته باشید. اگرچه در موارد خاص شاید مشمول معافیتهای ایالتی یا منقطهای بشوید. از جمله اینکه کسبوکار پیشنهادی شما مزایای اقتصادی استثناییای ارائه بدهد.
یک ایالت یا منطقه باید شما را واجد شرایط تشخیص دهد که البته هر کدام از آنها ممکن است معیارهای خاص خود را برای اعطای نامزدی به شما داشته باشند. البته به این نکته توجه کنید که هر ایالت و منطقهای در استرالیا معیارهای شایستگی خود را دارد که برای دریافت نامزدیشان باید رعایت شوند.
تسلط به زبان انگلیسی برای درخواست ویزای استارتآپ استرالیا الزامی است. شما باید از طریق آزمونهای شناخته شده، مانند آیلتس، مدرکی دال بر مهارتهای زبان انگلیسی خود ارائه بدهید.
متقاضیان باید از گواهی سلامت و عدم سوءپیشینه که توسط دولت استرالیا مشخص شده، برخوردار باشند. متقاضی و شرکا سابقه تجارت یا سرمایهگذاری غیرقانونی در استرالیا نداشته باشند. همچنین نباید هیچ بدهیای به دولت استرالیا داشته باشید. در این صورت، یا باید آن را بازپرداخت کرده باشید یا اینکه توافقی تایید شده برای پرداخت آن فراهم کنید. به همه اینها نداشتن سابقه کیفری را نیز اضافه کنید.
در نظر داشته باشید که اگر هرگونه ویزای لغو شدهای داشته باشید، ممکن است واجد شرایط اخذ ویزای ۱۸۸ نشوید.
چه نوع فعالیتهای تجاری برای درخواست ویزای استارتآپ قابل قبول تلقی میشوند؟
در یک کلام باید گفت که فعالیت کارآفرینیای که پیشنهاد میدهید باید دربردارنده یک ایده نوآورانه باشد. ایدهای که منجر به یکی از موارد زیر بشود:
- تجاریسازی یک محصول یا خدمات
- توسعه یک شرکت یا کسبوکار در استرالیا
البته در نظر داشته باشید که باید حتما در راستای تحقق این پیشنهادات و نتایج اقدام کنید و تعهدی واقعبینانه برای اجرای آنها داشته باشید. همچنین برخی از این فعالیتها در صورتی که به اندازه کافی خلاق در نظر گرفته نشوند، مورد تایید قرار نخواهند گرفت. این فعالیتها شامل موارد زیر میشوند:
- خرید املاک و مستغلات
- استخدام نیروی کار
- خرید یک نمایندگی یا شرکت از پیش موجود در استرالیا
انتخاب مناسبترین راه برای مهاجرت به استرالیا، با توجه به شرایط شما
سرمایهگذاری مطلوب برای درخواست ویزای استارتآپ استرالیا
برای اینکه بتوانید درخواست ویزای کارآفرینی بدهید به کمک هزینهای به مبلغ حداقل ۲۰۰ هزار دلار استرالیا نیاز دارید. در واقع شما باید ثابت کنید که بودجه کافی برای توسعه کسبوکار خود را دارید یا آن را فراهم میکنید. مبلغی که باید از یک یا چند نهاد مورد تایید ایالت مورد نظر یا اداره مهاجرت استرالیا تامین شود، از جمله:
- سازمانهای دولتی مشترکالمنافع
- سازمانهای دولتی ایالتی و استانی
- موسسات تحقیقاتی تحت حمایت دولت
- سرمایهگذارانی که به عنوان یک شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر با مسئولیت محدود (AVCLP) یا یک شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر نوپا با مسئولیت محدود (ESVCLP) ثبت شدهاند.
بعد از ۱۲ ماه از شروع فعالیت در کشور استرالیا، حداقل باید ده درصد از بودجه به نهاد کارآفرین پرداخت شود.
همچنین در سرمایهگذاری مشترک باید حداقل مالک ۳۰ درصد از سهام باشید.
معیارهای لازم برای اخذ ویزای ۸۸۸E
همانطور که اشاره کردیم بعد از گذشت سه سال از اخذ ویزای ۱۸۸E میتوانید برای دریافت اقامت دائم جهت اخذ ویزای ۸۸۸E اقدام کنید. این ویزا به شما این امکان را میدهد که تحت اقامت دائم به مالکیت و مدیریت کسبوکار خود در استرالیا و توسعه فعالیتهای تجاری و سرمایهگذاری ادامه بدهید. معیارهای لازم برای اینکه واجد شرایط اخذ این ویزا باشید، عبارتند از:
- همچنان توسط ایالت یا منطقه مورد نظر نامزد شوید.
- حداقل به مدت دو سال (از سه یا چهار سال قبل) با ویزای ۱۸۸E ساکن استرالیا بوده باشید.
- از یکی از دو فاکتور کلیدی موفقیت که در زیر آمده است، برخوردار باشید:
۱. استخدام دو یا چند شهروند استرالیایی یا مقیم دائم
۲. ایجاد گردش مالی سالیانه به مبلغ حداقل ۳۰۰ هزار دلار استرالیا
۳. ثبت اختراع موقت یا اخذ ثبت اختراع استاندارد یا نوآورانه
۴. دریافت سرمایه یا کمک هزینه مداوم از یک تامین کننده مالی شخص ثالث
۵. وارد شراکت شدن با یک دانشگاه برای تجاریسازی محصول یا خدمات نوآورانه خود
۶. فروش یکی از سرمایهگذاریهای کارآفرینی خود به مبلغ حداقل ۲ میلیون دلار استرالیا
- از یکی از عوامل کلیدی موفقیت بالا یا حداقل سه مورد از فاکتورهای زیر برخوردار باشید:
۱. تطبیق فعالیتهای کارآفرینی خود با سایر حوزههای تجاری
۲. دریافت اظهارنامهای از ایالت یا منطقه مورد نظر که موفقیت کسبوکار شما را تایید میکند.
۳. دریافت اسپانسرشیپ از بخش بازرگانی (مبلغ جایزه یا حمایت مالی)
۴. راهاندازی حداقل یک کسبوکار دیگر که پیوند نزدیکی با سرمایهگذاری کارآفرینی استرالیایی شما دارد یا مشارکت کسبوکار شما حداقل در دو تجارت دیگر
۵. دریافت جوایز یا تقدیرنامههای رسمی
۶. ارتقا دادن یا نقش داشتن در سرمایه اجتماعی
- سوابق قضایی مورد نیاز:
۱. انجام کامل تعهدات مربوط به ویزای زیرشاخه ۱۸۸E
۲. پیروی از قوانین استرالیا
۳. نداشتن بدهی به دولت استرالیا
روند درخواست ویزای کارآفرینی استرالیا
فرایند اخذ ویزای کارآفرینی معمولا شامل چند مرحله اصلی میشود. برای اینکه موفق به دریافت ویزای ۱۸۸E شوید، باید این مراحل را به شکل بی عیب و نقصی دنبال کنید:
از جمله این مراحل میتوان به مراحل زیر اشاره کرد:
- پر کردن فرم EOI (یا Expression of Interest که توسط دولت استرالیا برای سنجش مهارت کارگران و متخصصان در نظر گرفته شده است)
- کسب نامزدی یک منطقه یا ایالت (که طی آن ایالت یا منطقه مورد نظر به وزارت امور داخلی استرالیا میگوید که مهارت یا تخصص شما مورد نیازشان است)
- درخواست ویزا
اگر یک ایالت یا منطقه استرالیا EOI شما را بپذیرد، آنگاه از دولت استرالیا یک دعوتنامه دریافت خواهید کرد. در واقع تنها متقاضیانی که توسط ایالت یا منطقهای در استرالیا معرفی میشوند، واجد شرایط دریافت ویزای استارتاپ استرالیا هستند. بنابراین شما باید در ابتدا فرم EOI خود را با استفاده از سیستم SkillSelect ارسال کنید تا برای نامزدی کسب ویزا در نظر گرفته شوید.
شما باید یک پیشنهاد تجاری ساختار یافته ارائه دهید که خطوط کلی ایده نوآورانه، مطالعات بازار و طرح تجاریسازی شما را مشخص کند و همچنین نشان دهد چگونه این سرمایهگذاری به سود استرالیا خواهد بود.
همچنین ارائه شواهدی مبنی بر دریافت کمک مالی یا حمایت از یک نهاد واجد شرایط، بخشی اساسی از درخواست شما محسوب میشود.
در گام آخر اگر درخواست نامزدی شما تایید شود، از اداره مهاجرت دعوتنامهای برای ارسال درخواست ویزای ۱۸۸E دریافت خواهید کرد. لطفا به این نکته توجه داشته باشید که تاریخ انقضای این دعوتنامه معمولا ۶۰ روز است.
این روند شامل درخواست ویزای ۸۸۸E نیز میشود.
مدارک لازم برای درخواست ویزای استارتاپ استرالیا
تهیه مدارک لازم برای ارائه به اداره مهاجرت بخشی اساسی از روند درخواست ویزای شما است. شما باید تمام مدارک و اسناد لازم مربوط به خود و همراهیانتان را با دقت کامل جمعآوری کنید تا هیچ خلل یا وقفهای در فرایند رسیدگی به درخواستتان به وجود نیاید.
از آنجایی که هر کدام از این مراحل برای کسب ویزا به صرف زمان و هزینه نیاز دارد، یک اشتباه ساده میتواند برای شما مشکلاتی ایجاد کند.
در جدول زیر سعی کردهایم همه آنچه را که برای ارائه به اداره مهاجرت لازم دارید برای شما بیاوریم.
جزییات | اسناد |
عکس پرسنلی (در شش ماه گذشته) کپی برابر اصل گذرنامه کپی برابر اصل کارت ملی کپی برابر اصل شناسنامه سند ازدواج (در صورت وجود) اثبات تغییر نام در صورتی که اتفاق افتاده باشد |
مدارک هویتی |
بیزینس پلن شرکت یا کسبوکار سند اثبات اینکه مالکیت کسبوکار را به عهده دارید اثبات اینکه سازمان یا نهادی از طرح و کسبوکار شما حمایت میکند |
اسناد تجاری |
حداقل آیلتس ۶ یا نتیجه آزمونی معادل آن | مدرک زبان |
باید مدارک لازم جهت اطمینان از سلامت و عدم سوء سابقه را به دولت استرالیا تحویل دهید | سلامت و عدم سوء پیشینه |
مدارک شناسایی اثبات صلاحیت او اثبات رابطه با متقاضی |
مدارک شخص همراه (در صورتی که عضوی از خانوادهتان همراه شما باشد.) |
هزینههای ویزای استارتآپ استرالیا
ویزای استارتآپ استرالیا در میان ویزاهای سرمایهگذاری و تجاری این کشور (ویزاهای موقت) کمترین هزینه را به خود اختصاص داده است. همچنین باید توجه داشته باشید که در صورت رد درخواست شما، هیچگونه بازپرداخت هزینه ممکن نیست. هزینههای دولتی برای درخواست ویزای ۱۸۸E عبارتند از:
- ۶۳۹۵ دلار استرالیا برای متقاضی اصلی ویزای ۱۸۸E
- ۳۱۹۵ دلار استرالیا برای هر یک از اعضای خانواده متقاضی اصلی که بالای ۱۸ سال سن دارند.
- ۱۶۰۰ دلار استرالیا برای هر یک از اعضای خانواده متقاضی اصلی که زیر ۱۸ سال سن دارند.
همچنین اگر سطح زبان انگلیسی شما Competent English نباشد باید ۹۷۹۵ دلار استرالیا مبلغ اضافی پرداخت کنید. این رقم برای هر یک از اعضای بالای ۱۸ سال خانواده شما که به زبان انگلیسی کاربردی تسلط نداشته باشند، ۴۸۹۰ دلار استرالیا است.
هزینههای دولتی برای درخواست ویزای ۸۸۸E نیز عبارتند از:
- ۳۳۱۰ دلار استرالیا برای متقاضی اصلی ویزای ۸۸۸E
- ۱۶۶۰ دلار استرالیا برای هر یک از اعضای خانواده متقاضی اصلی که بالای ۱۸ سال سن دارند.
- ۸۲۵ دلار استرالیا برای هر یک از اعضای خانواده متقاضی اصلی که زیر ۱۸ سال سن دارند.
به طور مشابه اگر شما یا یکی از اعضای خانوادهتان نمره لازم برای زبان انگلیسی کاربردی را نداشته باشید، باید هزینه اضافی ۴۸۹۰ دلار استرالیا برای هر نفر را پرداخت کنید.
همچنین ممکن است برای درخواست ویزای ۱۸۸E و ۸۸۸E با هزینههای اضافی مانند هزینههای ترجمه و همچنین حقالزحمههای مربوط به ارائهدهندگان خدمات شخص ثالث مواجه شوید.
انتخاب مناسبترین راه برای مهاجرت به استرالیا، با توجه به شرایط شما
مدت زمان بررسی درخواست ویزای استارتاپ (188E)
واقعیت این است که نمیتوان زمان دقیقی مشخص کرد. ولی بدیهی است که هر چقدر درخواست شما کاملتر و کماشکالتر باشد، فرایند بررسی آن زمان کمتری میبرد. در جدول زیر بازه حدودی هر کدام از مراحل مختلف بررسی درخواست ویزا آمده است.
۳ ماه | ۲۵%of application |
۴ ماه | ۵۰%of application |
۵ ماه | ۷۵%of application |
۷ ماه | ۹۰%of application |
البته اگر درخواست شما یکی از نقصهای زیر را داشته باشد، ممکن است این روند بیشتر طول بکشد:
● فرمهایی که به اشتباه پر شدهاند
● فقدان مدارک یا اطلاعات لازم
● اسناد نامشخص که نیاز به تایید دارند
اگر الزامات دولت استرالیا در پروسه درخواست ویزا را به درستی متوجه نشده باشید، احتمال بروز این نقصها وجود دارد. اتفاقی که میتواند منجر به اتلاف وقت و هزینه شما بشود. اینجاست که میتوانید برای صرفهجویی در زمان و هزینه خود از سلکت ویزا برای تکمیل بینقص مدارک درخواست خود، کمک بگیرید.
دیگر شاخههای مختلف ویزای ۱۸۸ استرالیا
بسته به نوع سرمایهگذاری یا کسبوکاری که قصد انجامش را دارید، میتوانید برای ویزاهای مختلفی اقدام کنید. در مجموع ویزای ۱۸۸ استرالیا از ۵ شاخه تشکیل میشود (به علاوه ویزای ۱۸۸E) که در ادامه ۴ مورد دیگر آن را با یکدیگر مرور میکنیم:
● نوآوری در کسبوکار (Business Innovation Stream) یا ویزای ۱۸۸A
این شاخه مختص آن دسته از افرادی است یک شغل تجاری موفق دارند و واقعا متمایلند که مدیریت یک کسبوکار را در استرالیا به عهده داشته باشند. این دسته از متقاضیان باید از سطح مشخصی از گردش مالی برخوردار و نسبت به ادامه فعالیت تجاری خود در استرالیا متعهد باشند.
● سرمایهگذاری عادی (Investor Stream) یا ویزای ۱۸۸B
این شاخه متقاضیانی را شامل میشود که مایل به یک سرمایهگذاری ۲.۵ میلیون دلاری (به دلار استرالیا) در ایالت یا منقطهای در استرالیا و ادامه دادن آن هستند. شما برای کسب این ویزا باید سابقه یک کسبوکار موفق را داشته و کمتر از ۵۵ سال داشته باشید؛ همچنین باید الزامات مربوط به گردش مالی تجاری و دارایی خالص را مهیا کنید.
● سرمایهگذاری کلان (Significant Investor Stream) یا ویزای ۱۸۸C
این ویزا مختص افرادی است که قصد دارند یک سرمایهگذاری قابل توجه در سرمایهگذاریهای معین در استرالیا، از جمله سرمایهگذاری خطرپذیر و صندوقهای سهامی اختصاصی کوچک، انجام بدهند. در سرمایهگذاری کلان مشابه سرمایهگذاری عادی به رقم دلاری بیشتری نیاز دارید. (۵ میلیون دلار استرالیا)
● سرمایهگذاری تضمینی (Premium Investor Stream) یا ویزای ۱۸۸D
این شاخه که برای افراد ثروتمند با پیشینه تجاری فوقالعاده طراحی شده است، به یک سرمایهگذاری کلان در سرمایهگذاریهای ممتاز در استرالیا نیاز دارد. برای کسب این ویزا باید در کمیسیون تجارت و سرمایهگذاری استرالیا (Austrade) نامزد شوید و حداقل ۱۵ میلیون دلار در استرالیا سرمایهگذاری کرده یا کمکهای بشر دوستانه انجام داده باشید.
سوالات متداول
هنگام درخواست ویزای زیرشاخه ۱۸۸E آیا باید یک طرح تجاری ارائه بدهم؟
بله، برای دریافت کمک مالی و نامزد
شدن باید طرح خود را با جزئیات و قانعکننده توصیف کنید.
آیا اعضای خانوادهام میتوانند همراه من برای ویزای کارآفرینی استرالیا اقدام کنند؟
هر کدام از اعضای خانواده شما که
واجد شرایط باشند میتوانند همراه شما به مهاجرت از طریق ویزای استارتآپ اقدام
کنند.
آیا خودم میتوانم درخواستی برای ویزای استارتآپ استرالیا ارائه بدهم؟
بله، شما میتوانید درخواست خود را
برای ویزای زیرشاخه ۱۸۸E
ارسال کنید، اما باید از ضوابط پیچیده قانون مهاجرت مطلع باشید، زیرا حتی یک
اشتباه کوچک میتواند هزینه زیادی برای شما به همراه داشته باشد. اما اگر میخواهید
یک کارشناس خبره این درخواست را برای شما تنظیم کند، میتوانیم در این زمینه
کنارتان باشیم.
آیا ویزای استارتآپ را میتوان تمدید کرد؟
خیر، هیچ امکانی برای تمدید این ویزا
وجود ندارد.